2024. május 22-26. I Papp László Budapest Sportaréna

Töretlenül dolgozik a Szervező Bizottság az Eb-n

A 2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság tökéletes megvalósításának érdekében hetente összeül a rendezvény Szervező Bizottsága. A február 13-i üléshez csatlakozott a három hazai főszervező részéről az elnökség is, így Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Falvai Mátyás, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség vezérigazgatója, és Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség Elnöke is.

A hazánkban tartott verseny kapcsán dr. Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke kiemelte:

„Nagyon örülök, hogy ismét Magyarországon rendezzük a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokságot, amely ráadásul az utolsó kvalifikációs esemény a párizsi Olimpia előtt. Bízom benne, hogy a szervezésben dolgozó csapat ugyanolyan sikeres Európa-bajnokságot rendez, mint 2017-ben, és az egyéniben Pigniczki Fanni által megszerzett magyar kvóta mellett, a csapat kvótáért a magyar lányok is eséllyel szállnak harcba.”

Az operatív egyeztetésen a szervezők mind a kommunikáció, a jegyértékesítés és a rendezvényszervezés részleteiről is megállapodtak. Emellett abban is, hogy az Eb-re való sajtóakkreditációra május 12-ig lesz lehetősége a sajtó képviselőinek. Az eseményen kiderült: a verseny sajtónyilvános sorsolására február 29-én kerül sor. Ekkor derül ki, hogy mely versenyzők mely csoportokban indulhatnak, mikor kell izgulnunk a magyar csapatért és az egyéni versenyzőkért.