2024. május 22-26. I Papp László Budapest Sportaréna

Helyszínbejárást tartott Budapesten az Európai Tornaszövetség

A kiemelt fontosságú nemzetközi rendezvény tökéletes megvalósításának érdekében novemberben Magyarországra látogatott az Európai Tornaszövetség. A 2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság köré szervezett alkalmon a legfontosabb ügyekben egyeztetéseket folytatott az európai szövetség a hazai szervezőgárdával, azaz a Magyar Tornaszövetséggel, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetséggel és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel.

Az alkalmon lehetősége nyílt a nemzetközi gárdának arra, hogy bejárja a tervezett helyszíneket. A szövetség annyira elégedett volt a szervezési előkészületekkel és a sportlétesítményekkel, továbbá az esemény terveivel, hogy egy látogatás is elég volt számukra, hogy megbizonyosodjanak róla: kiemelkedő színvonalon fog zajlani idén is a Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság.

A novemberben megvalósult budapesti egyeztetésen a szervezők megállapodtak abban, hogy az Óceániai olimpiai kvalifikációs verseny az Európa-bajnokság programjaként kap helyet, elkülönült versenyként és eredményhirdetéssel.

A 2024-es Ritmikus Gimnasztika Európa Bajnokság elé nagy várakozással tekint mind az Európai-, mind pedig a Magyar Tornaszövetség. A szervezők mindent megtesznek azért, hogy egy eredményes, felejthetetlen sportesemény valósulhasson meg – amihez ahogyan a helyszínbejáráson kiderült, minden feltétel adott.