2024. május 22-26. I Papp László Budapest Sportaréna

Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczkiék a szófiai világkupán

A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő ritmikus gimnasztikázók számára újabb fontos megmérettetés következik. Pigniczki Fanniék a szófiai világkupán indulnak.

A magyar küldöttségben a két egyéni versenyzőn, a vb-bronzérmes, olimpikon Pigniczki Fannin és Wiesner Hannán kívül helyet kapott a felnőtt együttes kéziszercsapat, azaz Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra és Urbán-Szabó Mónika. Két edző kíséri az rg-seket, Gelle Noémi és Lauber Zsófia személyében, bíróként pedig Deutsch-Lazsányi Erika és Mochlár Emese vesz részt a bulgáriai VK-n.
A hétvégi esemény fontos állomás a budapesti kontinensviadalra való felkészülésben. A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.
Pigniczki Fanni: Természetesen ezen a világkupán is bemutatom az új koreográfiájú gyakorlataimat. A buzogány egyébként teljesen más stílusú, mint eddig bármelyik gyakorlatom volt, mondhatni vicces. Ehhez képest a szalag egy kicsit komolyabb, latintáncosabb stílus, de ez is újdonság számomra, és ezt is nagyon szeretem.