2024. május 22-26. I Papp László Budapest Sportaréna

Fantasztikus hangulatban kezdett Pigniczki és Wiesner

Pigniczki Fanni és Wiesner Hanna is bemutatta gyakorlatát labdával és karikával a Budapesten zajló ritmikus gimnasztika Eb-n.Mindkét magyar az A-csoportban lépett szőnyegre, a közönség pedig hangorkánnal fogadta őket.

A kétszeres olimpikon, és vb-érmes Pigniczki a labda gyakorlatára 33.350, a karikára pedig 33.650 pontot kapott. Wiesner Hanna 32.050 ponttal zárt labdával, karikával pedig 32.000 pontig jutott.

 

Az, hogy ezek az eredmények pontosan hova rangsorolják őket, az később derül ki. Két szer után Pigniczki Fanni az egyéni összetett lista 3., Wiesner Hanna pedig a 6. helyén áll.

Pigniczki Fanni: Elképesztő hangulatban sikerült bemutatni a gyakorlatokat. Karikával az elején egy kicsit szétestem, de aztán sikerült összeszedni magamat. A labdagyakorlattal elégedett vagyok. Szőnyegre lépés előtt alapvetően magamba zárkózó típus vagyok, de ezt a hangulatot nehéz kizárni. Természetesen összességében pozitívan hat rám a közönség.

Wiesner Hanna: A labdának jobban örültem, végre tudtam csinálni egy hibátlan gyakorlatot. Karikával volt egy-két pontatlanság. A hét évvel ezelőtti budapesti vb-n még szurkoló voltam, most egyéniben itt lehetek a felnőtt mezőnyben. Fantasztikus az egész.

A 40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság vasárnapig tart a Papp László Budapest Sportarénában. Az Eb-t a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) közreműködésével rendezték meg.