2024. május 22-26. I Papp László Budapest Sportaréna

Sikeres kontinensbajnokságot rendezett Budapest

Elismerő nyilatkozatok a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. A kontinensbajnokság a nemzetközi delegációk megelégedésére színvonalas versenyeket hozott, Magyarország pedig ismét jelesre vizsgázott házigazdaként.

Pigniczki Fanni sporttörténelmi ezüstérmét Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át. A tárcavezető elmondta, ez a siker megkoronázta az egész Eb-t.

„Azért jó hazai rendezésű világversenyt rendezni, mert akkor a sikerben benne van a magyarok szíve, lelke, tapsa. Fantasztikus volt az egész, volt szerencsém látni Pigniczki Fanni döntőjét, és bár ezüst lett a vége, nekünk mégis bearanyozta ez a siker az egész Európa-bajnokságot.” – nyilatkozta a honvédelmi miniszter.

Farid Gayibov, az Európai Torna Szövetség (EG) elnöke biztos volt a kiváló magyar rendezésben. „Nem volt kétségem afelől, hogy Budapest ismét emlékezetes Európa-bajnokságot rendez. Nem először tettek ilyet. Fontos esemény volt, hiszen az olimpia előtti utolsó rangos megmérettetés volt. Sportszakmai szempontból is kimagasló versenyeket láttunk a magyar fővárosban” – mondta Farid Gayibov.

 

Nicolas Buompane, a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) főtitkára a kontinensbajnokság egyedülálló hangulatát emelte ki. „Óriási volt az atmoszféra. Jó volt látni ezt az Eb-t. Remek munkakapcsolatot alakítottunk ki a magyarokkal, és ezúttal sem csalódtunk. Altorjai Sándorral, a magyar szövetség főtitkárával kiváló kapcsolatot tartunk fenn. Jó volt vendégeskedni ezúttal is Magyarországon” – tette hozzá a sportvezető.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkára az Európa-bajnokság szervező bizottságának társelnökeként vett részt a világverseny előkészítésében és lebonyolításában. „Az esemény kezdetekor már éreztük, hogy minden a helyére került. Minden nehézség, amely felmerült az szervezés során, a múlté volt már akkor. A 2017-es Eb volt az alap, azon dolgoztunk, hogy azt a kontinensversenyt is túlszárnyaljuk. Örülök, hogy ebben a projektben is bizonyított Magyarország” – mondta Altorjai Sándor.